Skip to Content

Заключний захід Німецько-Українського енергетичного форуму

Немецко-Украинский энергетический форум 2010

18 листопада у Києві відбувся заключний захід Німецько-Українського енергетичного форуму 2010 – конференція „Німецький досвід створення сталої системи енергозабезпечення”. Вона була організована Федеральним міністерством довкілля, охорони природи та безпеки ядерних реакторів, Національним агентством України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів, Українсько-Німецьким форумом та Посольством Німеччини в Україні. Посол Німеччини в Києві пан д-р Ганс-Юрґен Гаймзьот відзначив, що цей захід слугував обміну досвідом щодо розробки концепцій сталого енергопостачання і обговоренню політичних можливостей підвищення енергоефективності та підтримки альтернативних джерел енергії в Україні. У заході взяли участь близько 220 представників економіки, політики і громадянського суспільства.

На конференції була присутня також Парламентський статс-секретар у Федеральному міністерстві довкілля, охорони природи та безпеки ядерних реакторів пані Урсула Гайнен-Ессер. Вона обговорила з представниками уряду в Києві подальші можливості співпраці у галузі відновлюваних джерел енергії та енергоефективності. Пані Гайнен-Ессер, зокрема, сказала: „Підтримуючи Україну стосовно зменшення її потреби у вугіллі та природному газі шляхом впровадження заходів енергоефективності та розширення виробництва відновлюваних джерел енергії, ми водночас робимо важливий внесок у захист клімату й модернізацію української економіки”.

Парламентського статс-секретаря супроводжувала делегація підприємців, які, відвідавши Житомир і Крим, склали безпосереднє враження про можливості співпраці між підприємствами та інвестування в галузі вітро- і біоенергетики. Паралельно з конференцією відбулася біржа ділових контактів. На ній німецькі фірми продемонстрували свої виробничі можливості щодо вітрової та біологічної енергетики. Напередодні конференції в приміщеннях Посольства Німеччини в Києві з нагоди конференції було відкрито виставку „renewables – Made in Germany“.

Федеральне міністерство довкілля в рамках Міжнародної ініціативи із захисту клімату підтримує в Україні вже декілька проектів, які взірцево демонструють підходи до кліматозберігаючої реструктуризації енергозабезпечення та енерговикористання в таких провідних галузях економіки, як промисловість, сектор будівель і транспорт. Крім того, було погоджено здійснення консультаційного проекту щодо розробки та впровадження довгострокової стратегії розвитку з метою зменшення викидів СО2 в Україні, який має розпочатися на початку 2011 року. В рамках цієї діяльності Федеральне міністерство довкілля надасть Україні підтримку також у створенні бажаної для України національної системи торгівлі викидами.



Rambler's Top100 Яндекс цитирования