Skip to Content

Міжнародний Форум «Історичної Майстерні Європи»

Международная мастерская Европы

До 70-ї річниці нападу німецького вермахту на Радянський Союз та початку війни в Радянському Союзі німецький федеральний Фонд «Пам'ять, Відповідальність та Майбутнє» та Інститут Глобальних та Європейських Студій м. Лейпцига вперше в Україні проведуть Міжнародний Форум «Історичної Майстерні Європи» на тему «1941 рік: німецька нищівна війна в Україні та її учасники». Форум відбудеться вчетверте. Після зупинок Форуму у містах Лейпциг, Вроцлав та Вільнюс, Форум вперше цього року відбудеться в Україні.

Під час Форуму молоді науковці з усієї Європи дискутуватимуть в Києві про сучасну європейську історію, з акцентом на Другій Світовій Війні та її учасниках на території України. З особливою увагою буде розглянуто тему Голокосту, долі українських євреїв під час Голокосту та стан пам'яті в українському суспільстві про Голокост.

Під час Міжнародного Форуму відбудеться декілька публічних заходів, на які всі зацікавлені щиро запрошуються:

21.06.2011

Лекція Франка Голчевскі «Визволення чи окупація? Німці та українці в 1941 року», модератор: Георгій Касьянов.
Початок: о 19 годині. Адреса: Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні, вул. Богдана Хмельницького, 25. Ми просимо попередньо зареєструватися на oleksandra.bienert@gmx.de .

22.06.2011

Показ фільму «Назви своє ім'я» (2006) режисер Сергій Буковський. Український фільм тематизує Голокост на основі інтерв'ю зі свідками.
Початок: о 19 годині.
Адреса: Кіноклуб «Києво-Могилянської Академії», вул. Набережно-Хрещатицька, 27.

23.06.2011

Подіумна дискусія «1941 рік: німецька нищівна війна, Голокост та українське суспільство». В дискусії прийматимуть участь відомі історики з України, Мюнхену та Гамбургу - Франк Гольчевскі, Венді Ловер, Андрій Портнов та Юрій Шаповал.
Початок: о 19 годині.
Адреса: Київ, вул. Володимирська, 57, Дім вчителя.

Вхід на всі заходи вільний. Всі дискусії будуть перекладатися на українську та англійську. Міжнародний Форум організовується Німецьким Федеральним Фондом «Пам'ять, Відповідальність та Майбутнє» та Інститутом Глобальних та Європейських Студій м. Лейпцига та проводиться в партнерстві з Представництвом Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.



Rambler's Top100 Яндекс цитирования