Skip to Content

Посол США в Україні віддячив прапорщика внутрішніх військ, який захистив Посольство від хулігана з ножем

Американский флаг

У ніч на 23 травня чоловік із собакою підійшов до воріт посольства. Хуліган спочатку погрожував підірвати усіх, а потім дістав ніж і став різати колеса припаркованого дипломатичного мікроавтобуса. 34-річний охоронець посольства прапорщик Петро Кучерина безуспішно намагався втихомирити хулігана, після чого був змушений зробити два постріли з травматичного пістолета на поразку. Поранений зловмисник втік, але незабаром його затримала міліція. За даними Департаменту МВС України, нападник встиг поранити охоронця ножем.

За словами начальника прес-служби Внутрішніх військ МВС України Світлана Павловська, після того, що сталося посол США в Україні Джон Теффт зустрівся з прапорщиком Петром Кучерина, який допоміг затримати хулігана. На зустріч з послом був запрошений і командир 22-ї спеціальної бригади з охорони дипломатичних представництв і консульських установ Внутрішніх військ МВС України полковник Олександр Лілявскій.

Пан Теффт подякував військовим за професіоналізм і повідомив, що всім своїм друзям і знайомим розповів про те, які чудові люди охороняють посольство. На прощання Петро Кучерина отримав з рук посла цінний подарунок.

Під час шикування особового складу бригади командир частини вручив прапорщику грошову премію в розмірі тисячі гривень. За інформацією прес-служби Внутрішніх військ, заохотити підлеглого збирається і командуючий.



Rambler's Top100 Яндекс цитирования