Skip to Content

Посольство Азербайджану в Україні провело захід, присвячений дню народження Гейдара Алієва

Гейдар Алиев

11 травня Посольством Азербайджанської Республіки в Україні було організовано урочистий захід, присвячений 87-й річниці з дня народження загальнонаціонального лідера азербайджанського народу Гейдара Алієва.

Церемонія почалася з покладання квітів до пам'ятника великому лідеру в сквері біля азербайджанського посольства в Києві.

Потім біля пам'ятника архітекторові азербайджанської державності Гейдару Алієву при великому скупченні народу відбулося урочистий захід з нагоди його народження.

Посол Азербайджану в Києві Талят Алієв, який відкрив мітинг, розповів про масштаб особистості Гейдара Алієва та його визначну роль у становленні суверенної Азербайджанської держави, колосальний внесок у справу розвитку і зміцнення дружби з українським народом і багато іншого.

Про всесвітньо прославленого державного і політичного діяча планетарного масштабу Гейдара Алієва та величезної любові і щирій повазі до нього народів своїх держав розповіли посли Туреччини і Грузії в Україні - Бюлент Мерічі та Грігол Катамадзе, почесний член ПАРЄ, народний депутат багатьох скликань Верховної Ради України, академік Анатолій Раханський, радник-посланник посольства РФ у Києві В'ячеслав Лоскутов, Тимчасовий Повірений у справах Узбекистану в Україні Батир Юсупов та інші.

Теплими спогадами про великого сина азербайджанського народу також поділилися керівник групи ветеранів Великої Вітчизняної війни (ВВВ) Земфіра Султанова, що працювала з Гейдаром Алієвим, коли він був Першим секретарем ЦК компартії Азербайджану, голова Конгресу азербайджанців України Акіф Гюльмамедов та інші.

На закінчення учні азербайджанського класу школи № 37 Голосіївського району міста Київ натхненно прочитали вірші, присвячені великим другу азербайджанської молоді Гейдару Алієву.

У заході взяли участь азербайджанські дипломати, представники дипкорпусу, акредитовані в Києві, військовий аташе Збройних Сил Азербайджану в Україні, полковник Тофіг Гасимов, представник МВС Азербайджану в Україні, полковник поліції Зафар Абієв, ветерани ВВВ, представники офісу ДНКАР в Україні, громадські діячі, члени азербайджанської діаспори, спортсмени, що брали участь у VI міжнародному турнірі з міні-футболу в Києві, присвяченому 87-й річниці з дня народження великого лідера азербайджанського народу Гейдара Алієва, азербайджанські студенти, що навчаються в київських вузах, та інші.



Rambler's Top100 Яндекс цитирования