Skip to Content

У Луганську відкрилося Почесне Консульство Угорщини

Открытие Почетного Консульства Венгрии в Луганске

23 червня в Луганську на базі Луганської регіональної торгово-промислової палати відкрили Почесне Консульство Угорської Республіки в Луганській області. Відкриття відбулося в рамках відвідання області делегацією Посольства Угорської Республіки в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорської Республіки в Україні Андраш Баршонь. Зокрема, посол вручив керівникам області екзеватуру - дипломатичний документ, що дає право діяльності почесного консульства на території регіону.

«Чому у Луганську? Тому що думаємо, що Луганськ як східні ворота в Україні не тільки з потенціалом, з можливостями, але і з точки зору людських відносин дуже важливий для нас, для угорців, і для Європи теж ... Сьогодні в Луганщині мешкає більше 350 жителів, які мають справжні угорські корені, вони тут працюють і ніколи в житті у них ніяких проблем не було, і думаю, що не буде », - зазначив Андраш Баршонь.

«За всю історію незалежності в Луганській області - це третє консульство. Перед цим були болгарське консульство і грузинське. Сьогодні ми відкриваємо почесне консульство Угорщини і для нас це знакова подія чому - тому що це ворота, це якийсь зв'язок між Україною та Угорщиною, Луганською областю та Угорщиною, а через Угорщину і з усім Європейським союзом», - підкреслив заступник губернатора Луганської області Родіон Мірошник .

Також у рамках заходу був представлений почесний консул Угорської Республіки в Луганській і Донецькій областях Сергій Кириченко.

«Я думаю особисто, що пан Кириченко відмінний бізнесмен, який має міжнародний досвід і буде підтримувати не тільки угорців Луганщини, а й допомагати луганчанам, щоб вони були більш успішні», - розповів Андраш Баршонь. За словами Родіона Мірошника, у Сергія Кириченко достатньо практичного досвіду у зовнішньоекономічних зв'язках. Він висловив думку, що з перших днів роботи Кириченко зможе налагодити хороші відносини з Угорщиною.

«Основні свої завдання я бачу в зміцненні торговельно-економічних зв'язків суб'єктів господарювання. Саме тому офіс почесного консульства буде знаходитися в торгово-промисловій палаті ... І Україна, і Угорщина - унітарні держави, тому сміливо можемо говорити про транскордонне співробітництво», - зазначив Кириченко.

Також він висловив упевненість, що завдяки розвитку економіки будуть знаходитися кошти для розвитку гуманітарних зв'язків.



Rambler's Top100 Яндекс цитирования