Skip to Content

Фонд розвитку ЗМІ Посольства США в Україні оголошує регіональний конкурс

Американский флаг

Фонд розвитку ЗМІ Посольства США в Україні оголошує регіональний конкурс проектів для засобів масової інформації, неурядових медіа-організацій та факультетів журналістики в Автономній Республіці Крим. Фонд Розвитку ЗМІ адмініструється Відділом преси, освіти і культури Посольства США. Кошти фонду спрямовано на підтримку та розвиток вільної і незалежної преси в Україні та надання різноманітної підтримки українським журналістам, медіа організаціям та іншим неурядовим групам. До конкурсу запрошуються незалежні українські ЗМІ, громадські організації, що працюють в сфері медіа та факультети журналістики.

Успішні проекти мають включати, але не обмежуються наступними тематичними напрямками:

  1. Розширення використання мережі Інтернет як джерела новин та інформації:
    • Відкриття нових та поновлення існуючих інформаційних веб-сайтів;
    • Проведення тренінгів у галузі нових медіа та інтернет для журналістів і студентів факультетів журналістики.
  2. Покращення професійних стандартів серед журналістів Криму:
    • Надання індивідуальних грантів на поїздки журналістів на конференції, або для висвітлення тем про розвиток ЗМІ, прозорість та громадянське суспільство в Європі та Північній Америці *;
    • Організація навчальних турів та професійних обмінів між працівниками ЗМІ з різних регіонів України, результатом яких мають стати презентації матеріалів у вигляді статей, теле- і радіопрограм, круглих столів, тощо.
  3. Покращення якості журналістської освіти в Криму:
    • Підтрика стажувань студентів факультетів журналістики у провідних медіа Криму та всієї України *;
    • Підтримка співробітництва та створення студентських мереж, які включатимуть обміни студентами та програми партнерства *.

* Фонд розвитку ЗМІ буде розглядати тільки ті індивідуальні заявки, які міститимуть інформацію про приймаючу організацію та мету.



Rambler's Top100 Яндекс цитирования