Skip to Content

Вручення призів переможцям вікторини по Паралімпійським іграм

Победители викторины по Паралимпийским играм

27 квітня Посол Великої Британії в Україні Лі Тернер провів церемонію нагородження переможців вікторини, присвяченої Паралімпійським іграм.

Онлайн вікторина «Що ви знаєте про Паралімпійські ігри?» проводилась Посольством Великої Британії в Україні спільно з Національним параолімпійським комітетом України напередодні відкриття зимових Паралімпійських ігор у Ванкувері та в ході підготовки до Олімпійських і Паралімпійських ігор у Лондоні у 2012 році. Мета вікторини – проcування різноманітності та подолання стереотипів про людей з особливими потребами.

На церемонію нагородження зібралися переможці вікторини із різних міст України, різного роду занять та віку.

Церемонію нагородження відвідали пан Валерій Сушкевич, Президент Національного параолімпійського комітету України, та пані Олена Юрковська, одна з найвидатніших паралімпійських спортсменок України.

Під час церемонії нагородження Лі Тернер сказав: “Я дуже радий, що сьогодні можу оголосити імена переможців вікторини, присвяченої Паралімпійським іграм. Велика Британія має дуже особливі зв’язки з Паралімпійським рухом. Найперші ігри на зразок Паралімпійських відбулися у шпиталі міста Сток-Мандевіль в Англії у 1948 році. А тепер ми плануємо проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор у Лондоні у 2012 році. Тому проведення вікторини було настільки важливим – щоб підвищити рівень поінформованості про Паралімпійський спорт. Щоб подолати стереотипи, щоб поділитися найкращим досвідом та сприяти створенню можливостей для людей із особливими потребами в Україні та деінде”.

Пан Сушкевич сказав: «Я хотів би подякувати Посольству Великої Британії за організацію вікторини та сьогоднішньої церемонії нагородження. Співпраця, яку ми розпочали з Посольством Великої Британії, дуже важлива для всіх українців з особливими потребами. Переможці вікторини продемонстрували вражаючу обізнаність та інтерес українців до теми Паралімпійського спорту. Я сподіваюсь, що проведення вікторини сприяло досягненню кращого розуміння рівних прав та можливостей для людей з особливими потребами».



Rambler's Top100 Яндекс цитирования